Het aanbod

Balans tussen denken en voelen

In een gezond functionerend mens is er een balans tussen denken en voelen. Onder invloed van angst, spanning en stress, in het heden of verleden kan dat uit balans raken. Veel mensen belanden in hun hoofd, en gaan steeds meer denken en minder voelen. Terwijl het voelen in het lichaam een basis is om rust en vertrouwen te vinden. Angst, spanning en stress kunnen er voor zorgen dat het contact met dat basisvertrouwen teveel naar de achtergrond verdwijnt, en zo kan een gevoel van stuurloosheid ontstaan.

Herstel basisvertrouwen

Het is mijn doel om het contact met lichaam en gevoel te herstellen, zodat mensen hun basisvertrouwen hervinden en vanuit daar gevoelens kunnen verwerken, leren met meer mildheid naar zichzelf te kijken en keuzes kunnen maken die bij hen passen. Tijdens de sessie maak ik gebruik van verschillende technieken, vanuit ACT (Acceptance and Commitment Therapie), focussen en Mindfulness.

Op een natuurlijk manier maken we ruimte voor jouw verhaal, brengen we daar ordening in aan, en gaan we nauwkeurig na welke stukken er nog gezien mogen worden. Ook besteden we aandacht aan stappen maken om jouw gewenste doelen te bereiken.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht met somberheidsklachten, angstklachten, rouw, trauma, ingrijpende levensgebeurtenissen, overbelasting en stress, laag zelfbeeld, veel twijfelen en piekeren, moeite met keuzes maken en problemen met hoog-gevoeligheid.

Is er sprake van problematiek, waardoor zelfstandig functioneren niet meer lukt, het hele systeem (gezin) bij betrokken is, of als er sprake is van verslaving of agressie, dan is mijn praktijk niet de juiste plek voor hulp. Neem contact op met je huisarts en kijk samen wat de beste plek is om naar door verwezen te worden. Of vraag hulp bij het Wijkteam in je gemeente: Het wijkteam | Gemeente Schagen.

Trajecten

Ik bied verschillende trajecten aan afhankelijk van jouw klacht en behoeften. De kosten bedragen 80 euro per sessie.

Vergoeding door de zorgverzekering

In Nederland wordt psychologische zorg vergoed in geval van een psychiatrische diagnose. Burn out, rouw en relatieproblemen vallen hier niet onder en de zorg hiervoor wordt niet vergoed. Omdat ik niet met psychiatrische diagnoses werk, en basispsycholoog ben, wordt mijn hulp niet vergoed door de zorgverzekering.