Het aanbod

Balans tussen denken en voelen

In een gezond functionerend mens is er een balans tussen denken en voelen. Onder invloed van angst, spanning en stress, in het heden of verleden kan dat uit balans raken. Veel mensen belanden in hun hoofd, en gaan steeds meer denken en minder voelen. Terwijl het voelen in het lichaam een basis is om rust en vertrouwen te vinden. Angst, spanning en stress kunnen er voor zorgen dat het contact met dat basisvertrouwen teveel naar de achtergrond verdwijnt, en zo kan een gevoel van stuurloosheid ontstaan.

Herstel basisvertrouwen

Het is mijn doel om het contact met lichaam en gevoel te herstellen, zodat mensen hun basisvertrouwen hervinden en vanuit daar gevoelens kunnen verwerken, leren met meer mildheid naar zichzelf te kijken en keuzes kunnen maken die bij hen passen. Tijdens de sessie maak ik gebruik van verschillende technieken, vanuit ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en Mindfulness.

Op een natuurlijk manier maken we ruimte voor jouw verhaal, brengen we daar ordening in aan, en bekijken we samen hoe ik je kan helpen jouw gewenste doelen te bereiken.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor somberheidsklachten, angstklachten, rouw, trauma, ingrijpende levensgebeurtenissen, overbelasting en stress, laag zelfbeeld, veel twijfelen en piekeren, moeite met keuzes maken, problemen met hooggevoeligheid of autisme.

Trajecten

Ik bied verschillende trajecten aan afhankelijk van jouw klacht en behoeften. De kosten bedragen 80 euro per sessie.

Vergoeding door de zorgverzekering

In Nederland wordt psychologische zorg pas vergoed in geval van een psychiatrische diagnose. Burn out, rouw en relatieproblemen vallen hier niet onder en de zorg hiervoor wordt zowieso niet vergoed. De hulp die ik bied is meer gericht op het voorkomen van een psychiatrische diagnose, en wordt niet vergoed. Een doorverwijzing van de huisarts mag wel maar is niet nodig.