Het aanbod

Balans tussen denken en voelen

In een gezond functionerend mens is er een balans tussen denken en voelen. Onder invloed van angst, spanning en stress, in het heden of verleden kan dat uit balans raken. Veel mensen belanden in hun hoofd, en gaan steeds meer denken en minder voelen. Terwijl het voelen in het lichaam een basis is om rust en vertrouwen te vinden. Angst, spanning en stress kunnen er voor zorgen dat het contact met dat basisvertrouwen teveel naar de achtergrond verdwijnt, en zo kan een gevoel van stuurloosheid ontstaan.

Herstel basisvertrouwen

Het is mijn doel om het contact met lichaam en gevoel te herstellen, zodat mensen hun basisvertrouwen hervinden en vanuit daar gevoelens kunnen verwerken, leren met meer mildheid naar zichzelf te kijken en keuzes kunnen maken die bij hen passen. Tijdens de sessie maak ik gebruik van verschillende technieken om te ontspannen en het eigen gevoel te verkennen:

  • Geleide meditatie
  • Being Authentic (je ligt op de behandeltafel onder een deken, door de behandeling ervaar je diepe ontspanning)
  • Focussen

Maar we gaan natuurlijk ook gewoon in gesprek over jouw ervaringen, en hetgeen waar je mee zit.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor depressieve klachten, angstklachten, rouw, trauma, ingrijpende levensgebeurtenissen, overbelasting en stress, zingevingsvragen, laag zelfbeeld, veel twijfelen en piekeren, problemen met hooggevoeligheid of autisme.

Trajecten

Ik bied verschillende trajecten aan afhankelijk van jouw klacht en behoeften. De kosten bedragen 80 euro per sessie.

Vergoeding door de zorgverzekering

In Nederland wordt psychologische zorg pas vergoed in geval van een psychiatrische diagnose. Burn out, rouw en relatieproblemen vallen hier niet onder en de zorg hiervoor wordt zowieso niet vergoed. De hulp die ik bied is meer gericht op het voorkomen van een psychiatrische diagnose, en wordt niet vergoed. Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.