Marloes Klaver

In het kort

Mijn naam is Marloes Klaver en ik ben geboren (1981) en getogen in Noord-Holland. Ik ben afgestudeerd als psycholoog (UvA, 2006), en voordat ik mijn eigen praktijk begon werkte ik in de kinderopvang, ambulante autismezorg en als psycholoog en zorgcoördinator in het voortgezet speciaal onderwijs. Sinds ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door mensen en hun doen en laten.

Ik heb zelf ook psychische klachten gehad en raakte behoorlijk met mezelf en het leven in de knoei. Gelukkig was er hulp en langzaam kreeg ik de dingen weer op de rit. Ik leerde een hoop over mezelf, maar ook over beter omgaan met moeilijke dingen. (Daar lees je hier meer over) Ik bleek bovendien nogal aanvoelend en intuitief, wat ik een gezonde plek gaf in mijn leven.

Deze ervaringen vormden mij tot de psycholoog die ik nu ben. Ik geniet van mijn werk, en heb respect voor iedereen die de stap zet om hulp te zoeken voor zichzelf, en bereid is de reis naar binnen aan te gaan. Ik ben er dan ook vanuit een diep vertrouwen, om de ander daarin te begeleiden en bij te staan.

Verder….ben ik moeder van een dochter en geniet ik erg van mijn gezin en van huiselijkheid. Spiritualiteit is belangrijk voor mij, net als de natuur. Ik ben dol op kamperen, en doe aan hardlopen. Ik ben erg nieuwsgierig van aard, en blijf een ontdekkingsreiziger op het gebied van leven en persoonlijke ontwikkeling.

Opleidingen & Cursussen:

  • Klinische Ontwikkelingspsychologie, met diagnostiekaantekening (UvA, 2006)
  • Basisopleiding Zorgco√∂rdinator (KPC Groep, 2009)
  • Floorplay, inleiding en verdieping (RINO, 2010)
  • Helende Reis (Paradise Kids, 2010)
  • Focusing (Drs R.J.G Maas, 2013)
  • Workshop: Werken met het lichaam bij Trauma en Overprikkeling (Psy-Zo Onderwijs, april 2022)
  • Acceptance and Commitment Therapy, ACT (RINO Amsterdam, sept 2022)
  • Trauma Focused ACT, Russ Harris (Psychwire, okt 2023)
  • ACT for perfectionism and People pleasing, Russ Harris (Psychwire maart 2023)

Kwaliteit

Ik werk volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (deze richtlijnen vindt je hier) en ik ben actief in een intervisiegroep, waarbij we als collega psychologen de kwaliteit van ons handelen toetsen en uitbreiden.

Het streven binnen mijn werk

In mijn praktijk ligt de focus op herstel van innerlijk vertrouwen. Weer kunnen vertrouwen op wat je voelt, en je eigen behoeften en grenzen aan kunnen en durven geven. Daar hoort ook bij op een gezonde manier omgaan met (moeilijke) emoties en gevoelens, en de eisen die er van buitenaf aan je worden gesteld. Balans is hierin een sleutelwoord. Het is mijn doel om mensen weer stevig op hun eigen benen te zetten zodat zij vanuit vertrouwen in zichzelf, het leven aangaan en keuzes kunnen maken die bij hen passen.