Kinderen

Bij psychologische hulp aan kinderen is mijn insteek altijd het vergroten van zelfvertrouwen van de ouders in de omgang met het kind, en het kind te helpen zich vrij te voelen om te zijn wie hij is.

Ieder kind heeft liefde, aandacht, duidelijkheid, ruimte en grenzen nodig. Maar ook ouders die vertrouwen hebben in zichzelf.

Of je kind nu autisme heeft, niet goed communiceert, heel druk is, zich onvoorspelbaar gedraagt, of er ongelukkig uitziet, voor mij is altijd de vraag belangrijk: “hoe voel jij je hierbij, en hoe zorgen we dat jij je weer capabel voelt om met je kind om te gaan?”. Zodat je vertrouwen uit kunt stralen naar je kind, en niet hij, of zij, hoeft te veranderen, maar jij meer ruimte kunt geven aan wat een kind nodig heeft.

Ik ben van mening dat je kinderen meestal niet hoeft te veranderen als er een probleem is, maar wel de interactie of de voorwaarden in zijn omgeving kunt aanpassen zodat het kind zich weer kan ontwikkelen op een manier die bij hem, of haar, past.

Wil je hulp voor je kind, neem dan eerst telefonisch contact op zodat we kunnen bespreken wat er speelt en of mijn hulp passend is voor jullie hulpvraag.