Opvoedingsvragen

Je bent ouder van een kind dat uitblinkt in eigenheid. Hij of zij doet de dingen op zijn eigen manier, en treedt de wereld tegemoet vanuit zijn eigen referentiekader. Je bent trots, maar je maakt je ook zorgen.

Je ziet de wrijving tussen wat er in de maatschappij van hem verwacht wordt en zijn eigenheid. Hoe zorg je dat hij zelfvertrouwen houdt? Wanneer moet je hem helpen zich aan te passen? Wanneer sta je aan zijn zijde en wanneer doe je juist een stapje terug? Hoe vang je hem op als het mis is gegaan?
Steeds vaker voel je je machteloos en onzeker. Alsof het uit je vingers glipt. Je zoekt en zoekt naar informatie maar wordt er alleen maar onzekerder van. Je verlangt naar handvatten en een zeker gevoel.

Met deze vragen kun je bij Praktijk Dichtbij terecht. Ik heb geen standaard oplossingen maar ga samen met jou op zoek wat past bij jou en jouw gezin. Naar wat jij te bieden hebt vanuit jouw gevoel van rust en vertrouwen.

Het resultaat is dat jij vanuit zelfvertrouwen kunt handelen, en jij je sterk voelt als ouder van jouw kind. Je kunt er voor hem zijn, ook als het moeilijk is, maar je weet ook wanneer je los mag laten.