Trauma

Je hebt iets ergs meegemaakt, wat jou heeft beschadigd en pijn gedaan. Een schokkende gebeurtenis, of er was een persoon die jou slecht heeft behandeld.

Je leven is verder gegaan maar nog vaak gaan je gedachten terug naar die akelige periode, of die nare gebeurtenis. Je bent boos en verdrietig, en steeds weer wordt jouw aandacht in beslag genomen door datgene wat pijn heeft gedaan. Je bent prikkelbaar en lijkt soms geen controle te hebben over hoe je ergens op reageert. Je weet dat je ergens tranen hebt maar ze komen er niet uit.

Je wilt je aandacht en tijd besteden aan jouw leven in het heden, je werk, gezin, jouw hobbies of je dromen. Je wilt verder, vooruit. Je verlangt ernaar dat jouw pijnlijke herinneringen een neutrale plek krijgen in je verleden en jou niet meer belemmeren in het leven nu.

Als dit iets is wat je herkent, en je wilt graag hulp dan kun je bij Praktijk Dichtbij terecht. Ik help je jouw wonden te helen, en de pijnlijke gebeurtenis een plek te geven zodat het een geheeld onderdeel wordt van wie jij bent.

Het resultaat is dat je een litteken draagt, maar wel weer heel bent. Je kunt je richten op jouw leven in het heden en je voelt je krachtig en sterk. Het verleden heeft een plek gekregen en je kijkt er neutraal op terug.