De invloed van gedachten

“ik ben niet goed genoeg” “wat ik zeg is niet belangrijk”

“alles moet perfect, ik mag geen fouten maken” “als anderen mij maar aardig vinden”

Gedachten kunnen een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Maar wist je dat gedachten vaak helemaal niet waar zijn? Helemaal de gedachten niet die steeds terugkeren en je belemmeren en remmen? Ze zijn een overblijfsel uit de tijd dat je kind was en afhankelijk van anderen.

Nu je volwassen bent kun je zelf de regie nemen over wat je denkt. Vraag je eens af: wat denk ik? En hoe voel ik mij daardoor? Hoe zou ik mij willen voelen? En wat moet ik daarvoor denken?

Vorm je gedachten vanuit een bron van wijsheid, liefde en gezond verstand. Daar knap je van op, en geeft meer ruimte om te leven, nieuwe dingen te bedenken en te genieten van wat je doet.

“ik draag op mijn manier bij aan een kleurrijke en levende wereld”

“ik ben waardevol, net als alle anderen”

“fouten maken mag, dat hoort bij het leven, ik leer er weer van”

“als ik mezelf aardig vind, en daar naar handel, kom ik vanzelf mensen tegen die dat ook vinden”

Heb je hier hulp bij nodig? Binnen de richtlijnen van het RIVM is een afspraak in mijn praktijk nog prima mogelijk. Ook een consult via email of beeldbellen is mogelijk! Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig, en er is geen wachtlijst.

🌿 06 27 425 704
🌿 contact@praktijk-dichtbij.nl