“Ik weet niet wat ik voel en waardoor”

“Ik weet niet precies wat ik voel en waardoor, maar ik voel me niet goed”

Dit is wat veel mensen zeggen die voor het eerst in mijn praktijk komen. Wat dapper, en mooi dat deze mensen de stap maken naar hulp. En wat kan het een hoop opleveren om te ordenen, overzicht te krijgen in je gevoels- en gedachtewereld. Zodat je zelf kunt gaan kiezen waar je je door laat leiden en waar je aandacht aan geeft.

Het leven kun je niet glad strijken, hobbels en kuilen zullen er altijd zijn. Maar je kunt wel werken aan je binnenwereld zodat het makkelijker wordt om met hobbels en kuilen om te gaan. Leren om liefdevol met je eigen binnenwereld om te gaan, waardoor het kalmeert, en er rust en vertrouwen komt om uit te putten.

En denk niet dat ik dit alleen maar uit een boekje heb geleerd.. Neehoor, ik lag languit, in die kuilen, en struikelde ook verschrikkelijk over die hobbels. Naast mijn vakkennis, heb ik ook maar al te goed in de praktijk geleerd hoe dat vallen en opstaan voelt, en wat handig is om te doen en wat niet. En dat zijn toch de meest waardevolle lessen uit mijn leven geweest.

Zoek jij psychologische hulp? Schroom niet om contact op te nemen, vragen stellen mag ook.

🌿 06 27 425 704 🌿 contact @praktijk-dichtbij.nl