Luisteren naar jezelf

Vertellen wat een ander moet doen, of de ander leren luisteren naar zichzelf?

Dit laatste is de kern van wat ik in mijn praktijk doe.

Het is niet gemakkelijk, om echt goed naar jezelf te luisteren, en het ligt zelfs voor de hand dat je het contact met jezelf gedurende een langere of kortere tijd verliest. Luisteren naar jezelf gaat over goede zelfzorg, tijd nemen voor dingen die je leuk vindt, grenzen stellen en je emoties en behoeften de ruimte geven.

Aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld verwachtingen van anderen, eisen vanuit werk, zorgtaken of zelfopgelegde ‘moetens’. Deze eisen van buitenaf kunnen prima in balans zijn met je eigen behoeften.

Maar wat als dit niet zo is? En jij meer gestuurd wordt door wat anderen van je verwachten dan wat je zelf eigenlijk wilt of nodig hebt?

Dan kun je in de problemen raken. Je wordt moe, lusteloos, inspiratieloos, je verliest de zin in dingen en werkt hard maar krijgt er weinig energie voor terug. Bovendien verleer je als het ware naar je eigen behoeften te luisteren.

In mijn praktijk leer ik mensen weer te luisteren naar zichzelf. Naar hun wensen, hun emoties, en hun pijnlijke ervaringen uit het verleden. Zodat alles op de juiste plek valt in henzelf, en zij vanuit een eigen kracht hun leven weer kunnen herpakken.

Laatst zei iemand heel mooi: “liever de consequenties dragen van mijn eigen verkeerde keuze, dan steeds doen wat een ander me vertelt”.

Heb je hier hulp bij nodig?

🌿Bel/app: 06-27425704
🌿mail: contact@praktijk-dichtbij.nl