Natuurlijk vermogen om te helen

Een lichaam, of mens, met psychische klachten, zit vaak een beetje ‘verstopt’. Door stressvolle tijden, of hoog oplopende dwingende gedachten, kan je aandacht zo worden opgeslokt door je hoofd, en wat ‘moet’, dat je lijf, en daarmee ook je gevoel en intuïtie een beetje in het slob raken.

Je gevoel en intuïtie zijn een belangrijk onderdeel van je zelfhelend vermogen. Als mens ben je ook een natuurstuk, een wezen van de wereld en de natuur. Als een plant geen water en zonlicht krijgt, gaat hij slap hangen. Als een lichaam en het gevoel wat erin huist geen aandacht en liefde krijgt, in de eerste plaats van jouzelf, ga je ook slap hangen. Of hopen er dingen op.

Het is belangrijk om je lichaam en gevoel te onderhouden. Onder ogen te zien wat er in huist, en dat met zachte liefdevolle ogen. Daarmee zet je je zelfhelend vermogen weer aan. Dit is eigenlijk de natuurlijke wil van je lichaam om balans te herstellen. Dit kun je aandacht geven door bijvoorbeeld:

🌿 de natuur in te gaan en met echte aandacht om je heen te kijken, luisteren, ruiken en voelen
🌿 voldoende te slapen
🌿 af en toe te mediteren of je te laten masseren
🌿 suiker te minderen of helemaal te laten, en veel groente en fruit te eten
🌿 je voor te stellen dat je je lichaam laat doorstromen met water of zonlicht
🌿 gronden: bewust je voeten op de grond en aarde zetten, en als het lukt je voor te stellen dat er wortels vanuit je voeten de grond in groeien. Wees die plant!

In mijn praktijk werk ik er op verschillende manieren aan om het zelfhelend vermogen van jouw lichaam te activeren. Zodat jij op jouw manier, op jouw tempo, van binnen opschoont. Heb je het gevoel dat je hulp nodig hebt? Schroom niet contact op te nemen.

🌿 06 27 425 704
🌿 contact@praktijk-dichtbij.nl