Vader of moeder worden van jezelf

Sommige patronen om jezelf te beschermen zijn al heel vroeg in je leven ontstaan. Om jezelf te beschermen tegen kwetsing of om zeker te zijn van liefde, ben je bepaalde delen van jezelf gaan afschermen.

Boos worden? Nee dat kan niet. Afwijkende mening? Die hou je voor jezelf. Bang of angstig? Je zet er een grote mond voor in de plaats.

Als kind ontwikkelde je deze gedragingen om je staande te houden, je was afhankelijk van de zorg en aandacht van anderen, en dit gedrag was nodig om in die kring te blijven.

Nu ben je volwassen en kun je zelf de regie nemen over je leven, maar ook over je kwetsbare stukken.

Boos? Ja dat erken je bij jezelf, en als je daar mee op je gemak raakt, sta je jezelf toe het ook in het openbaar te laten zien.
Afwijkende mening? Spannend, maar je kiest ervoor jouw eigen mening serieus te nemen, en je werkt stap voor stap aan vaardigheden om deze mening ook eens uit te spreken.
Bang of angstig? Dit leer je erkennen bij jezelf, en in plaats van de grote mond, leer je om hulp of steun te vragen bij de mensen die je vertrouwt.

Door als volwassene dit te leren, doe je het kind dat je vroeger was, veel goeds. Je neemt jezelf met terugwerkende kracht met warmte en zachtheid serieus. En kiest vervolgens zelf hoe je daar in het hier en nu op een volwassen manier mee om wilt gaan richting de buitenwereld.

Wil je dit leren? Daarvoor kun je bij mij terecht. Je kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, of om een afspraak te maken.

🌿06 27 425 704
🌿contact@praktijk-dichtbij.nl

Praktijk Dichtbij
Average rating:  
 0 reviews