Wat is normaal?

Iedereen wil er bij horen. Aansluiting bij de rest van de wereld. Dat is natuurlijk en menselijk. Maar wat is normaal? Wat is de rest van de wereld? Soms is het streven naar er bij te horen zo overheersend, dat je eigenlijk je eigen wereld een beetje verlaat.

En dan kun je je afvragen; wil je meedoen met de rest van de wereld, of trouw leren zijn aan jezelf en aansluiting vinden bij het stukje van de wereld dat bij jou past?

Want er bestaat geen homogene groep genaamd ‘de rest van de wereld’, of ‘de anderen’. De wereld is een gemêleerd, kleurrijk en bewegelijk geheel. Waarin iedereen zijn eigen plek mag innemen. En jouw eigen plek, waar jij je thuis voelt, vind je het beste door te proberen jezelf te zijn, te doen wat bij jou past en te laten zien wie jij bent. Of je nou druk, rustig, gekleurd, effen, sociaal, introvert, uitbundig, stil, algemeen of afwijkend bent.

Staak de strijd om bij de rest te horen. En vind je eigen plekje in de wereld.

Heb je hier hulp bij nodig? Bij praktijk Dichtbij bied ik psychologische hulp op maat, en ik benader jou en jouw klacht niet middels hokjes of diagnoses, maar met een holistische, warme blik.

🌿 06 27 425 704
🌿 contact@praktijk-dichtbij.nl