Doen wat goed voelt

Doen wat hoort versus doen wat goed voelt 🌿

Wat is het fijn als datgene wat voor jou goed voelt, ook past bij wat hoort. Je voelt je veilig en gedragen in de omgeving waarin je beweegt.

Maar wat als hetgeen wat hoort, voor jou niet (meer) goed voelt? Of hetgeen wat voor jou goed voelt, niet hoort of past binnen jouw vertrouwde omgeving?

Ojee. Juist nu je wankelt van binnen heb je de steun nodig van vertrouwde personen, maar zij kunnen zich juist helemaal niet vinden in jouw gevoel en idee! De grappen van je vrienden komen ineens veel harder aan. Geliefden geven goedbedoeld advies wat compleet indruist tegen wat jij voelt of wilt. En trouwens, zo zeker is dat gevoel helemaal niet.

Help! Alsof je leert zwemmen in een diep bad zonder zwembandjes aan.

Het kan gebeuren dat er in je leven zo’n moment voorkomt. Van binnen voel je een keuze opkomen, die niet 123 aansluit bij waar je aan de buitenkant mee bezig was. Hoe ongemakkelijk ook, dit is een teken van behoefte aan groei, aan ontwikkeling. Er is niks mis mee. Als het ware vraagt je binnenkant erom je buitenwereld wat te verbreden of op te rekken, zodat jij na deze ongemakkelijke periode, met meer vrijheid door de wereld kunt bewegen.

Het betekent niet dat je weg moet rennen van alles wat vertrouwd is. Het betekent wel, dat je een extra wereld voor jezelf aan mag leggen, waarin je jouw eigen wiebelige gevoel, een podium geeft. Gewoon voor jezelf. Het wiebelige gevoel de ruimte geven, er onderzoek naar doen, er naar handelen, om te beginnen in de kleinst mogelijke stap. Steun jezelf in dit proces, zodat je na een tijdje het wiebelige verliest, en ook binnen jouw vertrouwde omgeving weet welke deuren je mag openen, welke stappen je kunt zetten, om jouw wereld te verbreden of op een andere manier in te kleuren. Neem jezelf serieus, en behandel jouw gevoelens met respect. En neem de tijd.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact op. Binnen 1 of twee weken kun je bij mij terecht voor een eerste gesprek, waarin we jouw verhaal ordenen en gaan kijken hoe ik je bij kan staan in het proces dat je doormaakt.

Je bent niet alleen!

🌿06 27 425 704
🌿contact@praktijk-dichtbij.nl

Praktijk Dichtbij
Average rating:  
 0 reviews