Alles is energie

Alles is energie. Zelfs een tafel bestaat uit ontelbare piepkleine bewegende deeltjes. Maar ook dingen die je niet kunt zien of vastpakken zijn energieën. Gedachten, gevoelens, televisiebeelden, dingen die andere mensen zeggen of de sfeer die hangt op een verjaardag.
In zo’n wereld vol verschillende energieën is het soms gemakkelijk het contact met je eigen energie even kwijt te raken. Daarom is het belangrijk jouw eigen energie goed te verzorgen. Neem zo nu en dan tijd voor jezelf, en doe dingen waar jij van houdt. Ook het opzoeken van de natuur kan een neutraliserend effect op je hebben.

Als je je te lang geïdentificeerd hebt met energieeën die jou uit balans halen (denk aan relaties of situaties die niet gezond voor jou zijn, maar ook aan negatieve gedachtenpatronen), kun je hulp nodig hebben om jouw eigen energie weer terug te vinden. Praktijk Dichtbij kan jou daar bij helpen, door je te leren focussen op wat er zich in jouw lichaam afspeelt en jou weer vertrouwd te maken met jouw eigen energie, zodat je in situaties van onbalans beter bij jezelf kunt blijven.

Jong geleerd is oud gedaan. Voor kinderen tekende ik een boekje over energetische zelfzorg. Dat boekje kun je hier vinden. jelichaamalsvoertuig