De wijsheid van je lichaam

Als ik met jou kennis maak, vraag ik niet alleen naar je gedachten en verstandelijke dingen: dat zijn de dingen die je denkt, vindt, gelooft en weet.

Ik vraag ook naar je gevoel. Hoe is het voor je om dit te denken? Hoe is het voor je dat jouw situatie zo is?

Hoe gaat je lijf om met wat jij gelooft, doet en beleeft?

Jouw verstand en de signalen uit je lichaam samen, vormen een heel complete weergave van hoe het met je gaat, maar ook van waar de schoen knelt.

Bijvoorbeeld:
🌿 je verstand zegt: ik moet blij en tevreden zijn, want ik heb alles wat mijn hartje begeert. Je gevoel in je lijf laat zien: ik heb moeite mijn eigen ruimte in te nemen. Daarom voel je je toch beklemd en onvrij. Als je beter je grenzen leert aangeven, blijft er ruimte om van je omgeving te genieten.

🌿 je verstand zegt: ik heb grote fouten gemaakt en daardoor is mijn leven nu een puinhoop. Ik moet in de race om alles op te lossen. Je lijf geeft aan: er is verdriet en rouw door verlies, en daar heb ik ruimte voor nodig. Door daar de tijd voor te nemen, groeit er weer energie voor nieuwe dingen.

🌿 je verstand zegt: ik ben hoog-gevoelig en daardoor kan ik veel minder dan anderen, ik kan niet anders dan mij afzonderen. Je gevoel in je lijf geeft aan: er is eenzaamheid, en daar keer je zelf ook van weg. Door er warm bij aanwezig te zijn, komt er ruimte je eigen gevoeligheid te leren kennen, en kracht en zelfvertrouwen om als gevoelig mens in de wereld te staan.

Om deze redenen raadpleeg ik ook altijd je binnenwereld. Dat geeft een compleet, en eerlijk beeld. Van jouw beklemmingen, maar ook van de mogelijkheden.

Spreekt dit je aan? Neem gerust contact met mij op.

🌿06 27 425 704
🌿contact@praktijk-dichtbij.nl

Praktijk Dichtbij
Average rating:  
 0 reviews